Bezienswaardigheden

 • Peterskirche

  De Peterskirche op de Petersplatz is een indrukwekkend barok bouwwerk uit de 18e eeuw. Het ontwerp is gebaseerd op de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Verschillende beroemde namen zijn verbonden aan deze kerk. De muurschilderingen in de koepel werden door kunstenaar Rottmayr gemaakt. Het indrukwekkende monumentale altaar werd gemaakt door de Italiaanse kunstenaars Bibiena en Altomonte. De enorme preekstoel is van beeldhouwer Steindl.

 • Wiener Prater

  Met een enorm reuzenrad dat stamt uit 1897, heeft dit groene stadspark een attractie van enorme omvang. U stijgt hoog boven Wenen uit en heeft een schitterend uitzicht over de hoofdstad. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan het beroemde Ernst-Happel-stadion.

 • Hofburg

  Wenen en prinses Sissi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Paleis Hofburg was het onderkomen van de Oostenrijkse prinses en keizer Franz Jozef I. Een gedeelte van het Paleis wordt gebruikt door de huidige president, maar je kunt nog steeds de vertrekken van prinses Sissi bewonderen.

 • Schloss Schonbrunn

  Schloss Schonbrunn is de voormalige zomerresidentie van de keizerlijke familie. Tegenwoordig behoort het tot een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Wenen en staat het op de werelderfgoedlijst. Het ontwerp, de vele prachtige kamers, het indrukwekkende interieur en de enorme tuin geven je een goed beeld van de rijkdom en de luxe van die tijd.

 • Slot Belvedere

  Dit paleizencomplex bestaat uit twee delen. Het Unter Belvedère en het later gebouwde Obere Belvedère. Deze twee prachtige paleizen worden omringd door sprookjesachtige parken en tuinen. Verder is in het Untere Belvedere is de Oostenrijkse kunstgalerie van de 19de en 20ste eeuw gevestigd. In het Obere Belvedere vind je het Barokmuseum en het Museum van de middeleeuwse kunst.

 • Stephansdom

  Deze meer dan 1000 jaar oude kathedraal is de grootste van Oostenrijk. In de kerk kun je de praalgraven van de Habsburgse heersers bewonderen. De zuidelijke toren van dit enorme gotische bouwwerk is 137 meter hoog en biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Leuke tips en informatie