Weense Cultuur

In Oostenrijk is er maar een stad van belang: het prachtige Wenen. Deze miljoenenstad aan de Donau is het toonbeeld van romantiek en de genietende levensstijl. Van sierlijk meezweven op de melodieuze klanken van de Weense Wals tot het uren genieten van een koffie koffie in een van de honderdern koffiehuizen. Deze inspirerende stad is een gift van de levenskunsten.

Wenen herbergt natuurlijk indrukwekkende architectuur die u meenemen naar de begindagen van het Habsburgse Rijk. Maar genieten van het leven ziet de bezoeker ook terug in kleine details. Zo is een kopje koffie drinken in een van 564 Kaffeehäuser een belevenis op zich. Zorgvuldig benienen de serveerders u van uw favoriete koffie met een heerlijk gebakje of een stukje Apfelstrudel. En u kunt er zo maar uren van genieten zonder dat iemand er vreemd van opkijkt.

Ook is de Oostenrijkse hoofdstad altijd een bron van inspiratie geweest voor grote namen uit de klassieke muziek. Mozart en Johan Strauss liepen hun eerste stapjes in Wenen en bedachten er hun briljante composities. Deze worden regelmatig uitgevoerd door het Wiener Philharmoniker, een van beste orkesten ter wereld.

Oostenrijk creeerde met Wenen een ode aan het leven. De hoofdstad is ideaal voor een romantisch weekendje weg. Er zijn meerdere aanbieders van weekendjes weg naar Wenen. Weekendjenaarwenen.nl informeert u over hoe en waar u uw weekendje weg het beste kunt boeken. En u vindt een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van deze klassieke compositie aan de Donau.

Leuke tips en informatie