De reis naar Wenen

Naar Wenen kun je zowel met de (nacht) trein, met de auto als met het vliegtuig. Het hangt van je wensen en budget af wat voor jou de beste optie is. Je kunt voordelig met de auto en al slapend met de trein, maar je kunt ook kiezen voor een snelle vliegreis

Met de trein

Een goede en voordelige manier om naar Wenen te reizen is met de trein. Er is zowel een dag- als een nachtverbinding met beide één overstap. Terwijl je slaapt brengt de City Night Line (met zit- en bedplaatsen) je in ongeveer 11 uur en 30 minuten van Amsterdam naar Wenen. Reis je liever overdag? De ICE International doet er 14,5 uur over vanuit Amsterdam. De ICE rijdt drie keer per dag vanuit Nederland naar Wenen en de City Night Line elke nacht. Er zijn meer treinverbindingen naar Wenen maar dan moet je meer dan één keer overstappen.

De dag- of nachttrein naar Wenen boek je via NS Hispeed. Boek 2 á 3 maanden van te voren, dat scheelt aanzienlijk in prijs.

Met de auto

Met de auto naar Wenen is een goede optie. Afhankelijk van je vertrekpunt in Nederland rijd je in ongeveer 10 tot 12 uur via Duitsland naar de Oostenrijkse hoofdstad. Ook in Wenen zelf is rijden met de auto goed te doen.

Let er op dat je een zogenaamd geldig snelwegvignet aanschaft. Voor het rijden op de snelwegen en verschillende autowegen heb je een Autobahnvignet nodig. Deze kun je in Nederland kopen bij de ANWB, in Oostenrijk aan de grens en bij sigarenwinkels en tankstations.

In het centrum van Wenen kun je bijna alleen kort parkeren. Als jouw verblijf (hotel of appartement)  niet beschikt over parkeerfaciliteiten, is het verstandig om gebruik te maken van één van de park & ride parkeerparken aan de rand van Wenen. Je kunt hier je auto parkeren en vervolgens heel gemakkelijk met het openbaar vervoer verder reizen naar je bestemming. Er zijn in sommige districten waar je alleen kort mag parkeren ook parkeergarages, maar die zijn vaak duurder dan de P&R’s.

Met het vliegtuig

Vliegen naar Wenen is een snelle manier om in deze stad te arriveren. Binnen twee uur ben je op Vienna International Airport, het vliegveld van Wenen net buiten de stad. De metro is vervolgens de beste optie om snel en goedkoop in het centrum te komen.

Vliegen is duurder dan met de trein of auto, maar je reistijd is dan ook aanzienlijk korter. Voor vliegtickets en verschillende prijzen, kijk op Cheaptickets en Worldticketcenter. Kijk ook bij Transavia.com. Daar vind je niet alleen goedkope vluchten, maar krijg je tijdens je reservering ook scherpe hotelaanbiedingen te zien en zo kun je dus in één keer je hele stedentrip naar Wenen boeken.

 

 

Leuke tips en informatie