Winkelen in Wenen

De Mariahilfer Strasse is de belangrijkste winkelstraat van Wenen. Daarnaast zijn er de Kärntner Strasse, Graben en Tuchlauben en Bauernmarkt voor de nieuwste mode en bekende modemerken. Ook grote namen als Louis Vuitton en Chanel en een groot aanbod van plaatselijke ontwerpers zijn hier te vinden. Bezoek de smalle straatjes van de Innere Stadt voor leuke boetiekjes, porselein, handwerk en bonbons. Voor haute couture ga je naar de Kohlmarkt.

De Naschmarkt is de oudste en drukste markt van Wenen. Kleurrijke bloemen, groenten en fruit en andere delicatessen worden hier dagelijks uitgestald. Aan de Linke Wienzeile vindt iedere zaterdag de Kettenbrückengasse plaats. Op deze enorme vlooienmarkt is het een mengelmoes van culturen. Je vind er bont, leer, lampen, tinnen speelgoed en poppen, antieke horloges en sierraden. En dan zijn er natuurlijk de bekende Weense Kerstmarktent. Hier doe je je kerstinkopen en eet je je buik rond aan alle lekkernijen die er te vinden zijn. De bekendste kerstmarkt is de Christkindlmarkt die elk jaar voor het Rathaus plaatsvindt.

Shoptips voor Wenen

  • Augarten is de op één na oudste porseleinfabrikant van Europa en bevindt zich in de smalle straatjes van de Inner Stadt. Hier kun je terecht voor de mooiste beeldjes en serviezen met biedermeiermotieven.
  •  De heerlijke bloemen- en kruidengeuren verleiden je naar binnen bij Alles Seife. Verwen jezelf of iemand anders met de heerlijkste biologische zepen, badparels en parfums.
  •  Shop overdag in Ewa’s Fashion Lounge voor allerlei vintage kleding onder het genot van een cocktail en de beats van de dj. ’s Avonds hoef je niet ergens andere heen om in je nieuwe outfit te feesten, want de tweedehandswinkel wordt na ‘sluitingstijd’ omgetoverd in een hippe club.
  •  Schiepek is een uniek winkelcentrum voor sieradenliefhebbers en tassengekken. In dit smalle winkelcentrum vind je de gekste kralen en sieraden van internationale ontwerpers. Maar ook kitscherige tassen, riemen en andere kleurrijke modeaccessoires waar je heel vrolijk van wordt.

Leuke tips en informatie