Uitgaan in Wenen

De populairste bars en andere uitgaansgelegenheden vind je in de oude Joodse wijk, in de zogenaamde Bermudadriehoek. Dit zijn vooral kleinere clubs en bars waar vooral elektronicamuziek en lounge gedraaid wordt. Hele grote clubs zul je in Wenen niet echt vinden.

Als je gewoon gezellig iets wilt drinken, ga je naar één van de vele Kaffeehauser of Heurigen. Deze koffiehuizen en wijnbars zijn overal in de stad te vinden (zie culinair). Typisch Weens is ook jazz. In de stad zijn er talloze jazzcafés te vinden waar je op je gemak een drankje kunt drinken. In de zomer worden er buiten vele jazzconcerten gegeven.

Wenen is natuurlijk de stad van de klassieke muziek. Tijdens het seizoen (van september tot en met juni) kun je genieten van klassieke concerten en opera-opvoeringen in bijvoorbeeld de Wiener Staatsoper, de Volksoper, het Wiener Konzerthaus en de Musikverein.

Uitgaanstips voor Wenen

  •  De bekendste club van Wenen is Flex waar vooral elektronische muziek gedraaid wordt. Maar er zijn af en toe ook drum ’n bass- en hiphopavonden en liveoptredens van bekende artiesten.
  •  Bar Lutz is een loungebar met een strak design waar veel Wenen komen voordat ze naar een club gaan. Heerlijke cocktails, leren banken en sfeervolle loungemuziek zorgen voor de ultieme ontspanning.
  •  Jazzland is het oudste jazzcafé van Wenen en bevindt zich in een kelder onder de St. Ruprechtskirche kerk. Zowel nationale als internationale artiesten brengen hier hun jazz- en bluesmuziek ten gehore.
  •  Heb je even geen behoefte aan beukende beats en kleurrijke cocktails? Ben je benieuwd wat een typische Weense manier van uitgaan is?  Ga dan naar de de Staatsopera of de Volksopera en laat je verassen. Bestel wel ruim van te voren je kaartjes en staanplaatsen zijn aanzienlijk goedkoper dan zitplaatsen.

Leuke tips en informatie