Verblijf in Wenen

Wenen biedt volop keus aan hotels, appartementen en ‘Gästehausen’ die je verspreid in de hele stad vindt. Van beroemde luxehotels tot sfeervolle Bed & Breakfasts, er zijn oneindig veel mogelijkheden. De volgende tips helpen je bij het vinden van een slaapplek.

Welke wijk?

Wenen is verdeeld in 23 districten (Bezirke), die zowel een naam als een nummer dragen. Innere Stadt, de naam zegt het al, is het elegante en chique centrum van de stad. Hier bevinden zich de meeste bezienswaardigheden, historische monumenten, exclusieve winkels, dure hotels en horecagelegenheden. Ten zuidwesten van het centrum vind je het modieuze en stijlvolle Hietzing, bekend om het beroemde paleis Schloss Schönbrunn. Om te shoppen en uit te gaan moet je in de levendige wijken Mariahilf en Neubau zijn. Landstrasse is één van de oudste voorsteden van Wenen en geliefd dankzij de veelzijdigheid aan historie en cultuur.

Hotel

Er zijn heel veel hotels in wenen waarvan de meeste zich in het centrum bevinden. Van de beroemde luxehotels zoals Hotel Sacher en Hotel Imperial tot simpele éénsterrenhotels, er is voor ieder budget iets wils. In Wenen is het niet zo dat als een hotel meer sterren heeft, dat deze dat ook gelijk duurder is. Het is dus aan te raden goed te vergelijken op bijvoorbeeld Booking.com.

Appartement

Appartementen in Wenen zijn er verspreid over de hele stad en zijn vaak voordeliger dan een hotel als je met een grotere groep reist. Bovendien heb je meer ruimte en je kunt zelf koken. Een verblijf in een appartement brengt een gezellige, huiselijke sfeer met zich mee, wat er leuk is als je bijvoorbeeld met de hele familie op reis bent. Voor redelijk geprijsde en sfeervolle appartementen kun je bijvoorbeeld kijken op Waytostay.com

Bed & Breakfast

Typisch Weens is een Bed & Breakfast, oftewel een ‘Gästehaus’. Tijdens je verblijf in een Bed & Breakfast heb je nauw contact met de eigenaar die je kan vertellen over de Weense cultuur en bezienswaardigheden. Bovendien is een verblijf niet duur en de kwaliteit is vaak heel goed.

Suggesties

  • Spiess en Spiess Appartement, vernoemd naar de vriendelijke gastheer en -vrouw Spiess, heeft een rustige locatie aan de rand van het centrum. Het ontbijt met roerei van Frau Spiess is befaamd.
  • The Rooms is een traditionele Bed & Breakfast met een centrale ligging en een redelijke prijs. De kamers hebben allen een verschillende stijl.

 

Leuke tips en informatie