Weekendje Wenen

 • Wijken van Wenen

  Hietzing
  Rond 1900 was deze wijk een verzamelplaats voor invloedrijke artiesten en zakenlui. De grandeur uit deze tijd is deze nog steeds te bezichtigen. Daarnaast vindt u in deze wijk prachtige paleistuinen en een dierentuin.

  Innere Stadt
  Als u een foto van Wenen ziet, is de kans groot dat het kiekje in deze wijk is genomen. In deze wijk waant u zich in Wenen van de keizers en de Habsburgers. Veel attracties liggen dicht op elkaar en zijn tijdens een wandeling door deze wijk te bekijken.

  Mariahilf en Neubau
  Wie het redelijk prijzige centrum van Wenen even wil ontvluchten, kan goed terecht in deze twee wijken. Dankzij de vele koffiehuizen en een bazaarachtige markt hangt hier een gemoedelijk sfeer die ideaal is om even tot rust te komen.

  Leopoldstadt
  Deze wijk veranderde in de 17e eeuw in getto voor de Joodse bevolking. De joodse invloeden hebben van deze buurt een prachtige omgeving gemaakt. U vindt veel kosjere restaurants, boekhandels, gebedshuizen in deze authentieke wijk.

  Landstrasse
  Landstrasse was ooit een gebied voor de gegoede Weense burgerij met zijn prachtige paleizen en beroemde wijngaarde. Tegenwoordig is de aristocratie verdwenen maar de achtergebleven architectuur schittert nog steeds in het Oostenrijkse landschap.

Leuke tips en informatie